Centrum Nauki Kopernik

A múzeumban fel lehet fedezni a természet titkait, egyedül végezhetsz mindenféle kísérletet és akár egy egész napot ellehet itt tölteni, mert rengeteg kiállítás, tevékenység és kísérleti próba van. Itt egy igazi kutatónak vagy felfedezőnek érezheti magát az ember. A kísérletek elvégzése, azt mutatja meg, hogy mennyire tudod megérteni a világot a saját érzékeiddel.

A kísérletek azt is ellenőrzik, hogy mire képes a tested, a fényérzékenységedet, a színérzékelést, az illúziókra való hajlamaidat úgy szint. A kiállítások százai segítenek megérteni a hullámokkal és az árammal kapcsolatos jelenségeket.

 

A "Re: Generation" galériában megtudhatod, hogy mi folyik a fejedben, ha félsz, szomorú vagy amikor hazudsz. A Nagyfeszültségű Színházban egy szokatlan előadást lehet megnézni, amelynek elektromos kisülései vannak a főszerepben, és biztonságosan felvillanyozhatod magad 20 000W feszültségre.

 

Ha szereted a kihívásokat akkor a Majsternia szoba kihagyhatatlan. A szükséges anyagokkal felszerelve építhetsz hidat vagy repülő járművet.

A Robot Színházban a darabban megjelenő humanoidok nemcsak beszélni vagy gesztikulálni képesek, hanem érzéseket kifejezni is tudnak..

A Kopernikusz mennyei Planetáriumban rengeteg fajta koncerteket és filmeket játszanak le, mint például, „A láthatatlan univerzum” vagy „Helló Föld” című filmek.

A kerékpár kiállítás

A múzeum földszintjén mindig új kiállításokkal rendelkezik a múzeum. Ilyen kiállítás még sose volt a Kopernikuszban! Interaktív kiállításokból, valamint egy- és többsávos egyedülálló gyűjteményből áll - a legrégibb, történelmi és a legmodernebb technológiákat és dizájnt felhasználva, a bicikli kiállítás.

A kiállításon alaposabban szemügyre lehet venni többszáz biciklit, meglehet ismerni a szerkezetüket és történetüket, valamint ki is lehet próbálni a szokatlan modelleket, és bebizonyíthatod magadnak, hogy négyzet alakú kerekes kerékpárral is lehet közlekedni! Az új időszaki kiállítás folyamatosan meglepő, feltárva azt a lenyűgöző utat, amelyet a kerékpártervezők az elmúlt kétszáz évben bejártak.

a múzeum épülete

a múzeum kertje

Viszontolvasásra, Anna